/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ce spun reprezentanții Parlamentului, despre pachetul de legi, propus de deputații blocului ACUM

25 martie 2019, ora 14:43

Reprezentanții Legislativului afirmă că proiectele de legi și de hotărâri de Parlament ale deputaților blocului ACUM au fost înregistrate în registrul de intrare al Parlamentului (registrul în care se înscriu scrisorile, petițiile ș.a.). De asemenea, aceștia spun că în, perioada următoare, Direcția juridică a Parlamentului urmează să se expună privind procedura și condițiile de introducere a documentelor vizate în procedură legislativă.

Angajații Parlamentului menționează, într-un comunicat de presă, făcând referire la articolele 47 și 48 din Regulamentul Parlamentului, că proiectele de acte legislative și propunerile legislative se depun, prin cutumă, pe numele Biroului Permanent și se distribuie spre raportare și avizare prin dispoziția președintelui Parlamentului.

„După înregistrare, în cel mult cinci zile lucrătoare de la data includerii în procedura legislativă, proiectele de acte legislative, propunerile legislative, precum şi documentele menţionate la art.47 alin.(6) se plasează pe web site-ul Parlamentului”, se menționează în comunicat.

Astăzi, deputații din blocul ACUM au spus că Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze pachetul de proiecte de legi și hotărâri de Guvern, anunțat anterior de reprezentanții blocului. Aceștia spun că au mers vineri să înregistreze două proiecte de legi și cinci proiecte de Hotărâri ale Parlamentului, fiecare proiect având semnătura a 26 de parlamentari ai blocului ACUM, însă șefa Direcției generale documentare parlamentară, Evelina Bubuioc, a refuzat, motivul invocat fiind că nu există conducerea Parlamentului, respectiv, nu are cine pune ”viza” pe proiecte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram