/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Țările din UE trebuie să anunțe până în luna aprilie, dacă vor trece în viitor la ora de iarnă și de vară

25 martie 2019, ora 17:56

Țările membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie să anunțe până în luna aprilie, dacă intenționează să schimbe în viitor ora de vară și de iarnă sau nu, spun reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care menționează că Republica Moldova va adopta aceeași poziție ca și țările din UE.

Potrivit MEI, potențial, ultima schimbare obligatorie a ceasului va avea loc pe 31 martie curent, fiind ora de vară, iar țările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

În 2018, Comisia Europeană o organizat o consultare publică pe acest subiect, la care 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei, amintesc reprezentanții ministerului.

Duminică, Republica Moldova va trece la ora de vară, prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram