/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Un cetățean român ar fi traficat patru moldovence, în Grecia. Acesta a fost extrădat în Moldova

missing
25 martie 2019, ora 14:13

Un cetăţean român ar fi traficat patru moldovence, în Grecia. Acesta a fost extrădat recent în Republica Moldova și urmează a fi trimis pe banca inculpaților. 

Potrivit procurorilor, aflându-se pe teritoriul Greciei, inculpatul ar fi racolat, în perioada anilor 2015 – 2017, patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, le-a procurat bilet la cursa auto Chişinău – Atena, unde, potrivit promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită.

Totuși, la destinaţie, victimele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, unde au fost impuse să se prostitueze, contra taxei de 100 de euro pe oră. Banii pentru serviciile sexuale erau practic în totalitate colectați de inculpat, iar victimelor le revenea doar o mică parte din venit.

Revenite acasă, fetele au depus plângeri la procuratură, în privința individului.

Pentru trafic de fiinţe umane, legislaţia Republicii Moldova prevede de la șapte până la 15 ani închisoare, iar dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul va urma să achite şi cheltuieli judiciare legate de extrădarea sa în sumă de 41 mii lei.

Potrivit Procuraturii Generale, statisticile arată că, în cursul anului trecut, în republică au fost înregistrate 312 infracţiuni de trafic de persoane şi crime conexe, în judecată fiind expedite 144 de dosare din această categorie, fiind pronunţate 130 de sentinţe în privinţa a 190 de inculpaţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram