/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Într-un parc din Chișinău poți bea un capuccino, pe care să fie imprimată fotografia ta sau o imagine care-ți place

missing
28 martie 2019, ora 17:51

Cum ar fi să sorbești dintr-o cafea pe care este imprimată fotografia ta, a persoanei iubite sau orice altă imagine? Un asemenea moft îl oferă o gheretă dintr-un parc din Capitală, datorită unei imprimante speciale. 

GABRIELA CEBOTAR, REPORTERĂ TV8: „Pentru a savura cafea cu imprimeu personalizat este necesar să accesăm site-ul care este conectat la imprimanta propriu-zisă și să alegem desenul sau fotografia personală. Ulterior, transmitem imprimantei și, peste câteva secunde, savurăm cafeaua personalizată”.

Mașina specială permite imprimarea fotografiilor pe băuturile care conțin lapte. Acesta, la rândul său, trebuie să fie bătut bine, pentru ca să devină dens și fără bule. Imaginea se imprimează cu ajutorul tehnologiei 3 D, iar pe post de cerneală este un amestec de cafea și apă.

IGOR VARTAN, BARISTA: „De mult timp am căutat acest printer, acum l-am adus și acum o să fie și în Chișinău cafea printată. Clienții cum reacționează atunci când văd imprimanta? Au emoții foarte pozitive, aceasta și nu ajunge la toată lumea din Chișinău: un pic de emoții pozitive o cafeluță gustoasă”.

Consumatorii de cafea spun că nu s-ar da în lături să bea dintr-o băutură imprimată:

  • Ar fi super, ceva impresionant.
  • Ceva normal, mai plăcut, mai gustoasă cred că ar fi. S-ar ridica dispoziția? Cred că da, cafeaua tot timpul ridică dispoziția, cafeaua, ciocolata neagră.
  • Poate o dispoziție mai bună.

Tehnica se numește selfiecinno și a apărut pentru prima dată la Londra, acum aproape patru ani.

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram