/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Microfonul TV8, plimbat de un Mercedes. Mai multe tehnologii de ultima generație, prezentate la Centrul de Excelență în Informatică

28 martie 2019, ora 14:21

Mai multe tehnologii de ultima generație au fost prezentate la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale. Astfel, elevii din câteva școli profesionale, colegii, centre de excelență, care vor fi selectate în baza unui concurs, vor avea posibilitatea să asambleze mașini, vor avea o dronă și alte tehnologii inovaționale. Cu această ocazie, și microfonul TV8 a avut posibilitatea să testeze noile tehnologii. 

Proiectul Shift Edu „Competențe digitale pentru angajarea în economia modernă” are drept scop integrarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale în învățământul profesional tehnic. Beneficiarii acestuia sunt cadrele didactice și manageriale, dar și tineri din șase instituții de învățământ profesional tehnic.

Proiectul este finanțat de austrieci.

Câteva din tehnologii vor fi în instituțiile de învățământ din luna septembrie a acestui an. Bugetul proiectului constituie 690 de mii de euro ș este sprijinit financiar de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram