/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri de Paște, planul Kremlinului și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are nicio dorință de pace

/VIDEO/ O plângere a lui Filat, respinsă la CtEDO. Ce spune avocatul acestuia

missing
28 martie 2019, ora 12:44

O plângere a lui Vlad Filat a fost respinsă la CtEDO. Judecătorii au declarat inadmisibilă una din cererea lui Vlad Filat, în care acesta s-a plâns pe mai multe încălcări ale drepturilor acestuia și anume pe: condițiile de detenție, pe articolul nr.3, pe ilegalitatea deținerii sale în arest și respectarea vieții private.

La această oră, eu nu am văzut în baza de date Hudoc. Nu am văzut nici textul acestei decizii, dar ceea ce anticipăm noi este că, pe prima cerere adresat la Curtea Europeană, cererea care nu ține de fondul cauzei. Domnul Vladimir Flat s-a plâns pe mai multe încălcări ale drepturilor acestuia, și anume pe: condițiile de detenție pe articolul nr.3, pe ilegalitatea deținerii sale în arest și respectarea vieții private” a declarat avocatul lui Filat, Victor Munteanu.

Apărarea lui Vladimir Filat a pregătit deja o cerere de chemare în judecată prin prisma noului remediu privind condițiile de detenție, care va fi depusă în următoarele zile.

Avocatul a mai spus că nu este de acord cu cererea de revizuire care i-a fost respinsă lui Vlad Filat, astăzi 28 martie de către judecători.

Astăzi, a fost respinsă cererea de revizuire depusă în interesele domnului Filat. A fost o decizie, din punctul nostru de vedere previzibilă. Noi nu considerăm corect ca acești judecători care s-au pronunțat în privința condamnării domnului Filat, să examineze și cererea de revizuire. Și din aceste considerente, într-un fel soluția de a nu-și redeschide propria procedură, era cumva de așteptat”, a mai adăugat avocatul acestuia.

Întrebat cum comentează respingerea acestei solicitări, Vlad Filat a menționat că: „Era de așteptat așa ceva.”

Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, la nouă ani de închisoare.

Vezi mai jos cum au motivat judecătorii decizia:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram