Regiunea transnistreană vrea să deschidă reprezentanțe la Kiev și Bruxelles, după modelul celei de la Moscova

31 martie 2019, ora 17:01

Liderul regiunii separatise transnistrene, Vadim Krasnoselski, susține că vrea să deschidă reprezentanțe ale regiunii și în alte orașe, după modelul celei de la Moscova. Acesta spune că s-ar putea ca asemenea reprezentanță să apară la Kiev și Bruxelles.

„După deschiderea reprezentanței la Moscova, eu am stabilit sarcina de a deschide reprezentanțe asemănătoare și la Kiev, din moment ce Ucraina este garant în procesul de negocieri, și la Bruxelles pentru că Uniunea Europeană este unul dintre partenerii Transnistriei în partea ce ține de operațiunile import-export și este observator în formatul „5+2”, a spus Krasnoselski pentru presa locală.

Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie, în centrul capitalei Federației Ruse, Moscova, a fost redeschisă o reprezentanță a regiunii transnistrene. În funcție de șef al instituției a fost numit Leonid Manacov, fost șef al așa-zisei miliții criminale din regiunea separatistă a Republicii Moldova.

Potrivit serviciului de presă al așa-zisului minister al afacerile externe de la Tiraspol, instituția are statut de organizație obștească, numită „Fondul de dezvoltare a relațiilor sociale și culturale „Transnistria”. Totuși, autoritățile din regiunea separatistă au spus că instituția ar fi o structură a organelor diplomatice a Transnistriei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram