80 de curți de bloc sau circa patru sute de adrese din cinci sectoare ale Capitalei vor fi reparate în acest an. Lucrările de renovare vor fi executate pe o suprafață de aproximativ 60 de mii de metri pătrați. Pentru acest scop din bugetul municipal vor fi alocați circa 20 de milioane de lei. 

„Vom monitoriza calitatea lucrărilor, împreună cu oamenii. Rog cetățenii să ne informeze despre cazuri cu lucrări necalitative. Mai ales că adresele au fost propuse de chișinăuieni, în baza petițiilor care au venit la preturi pe parcursul anilor”, a specificat edilul Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Lucrările de renovare vor consta în frezarea, plombarea și asfaltarea căilor de acces către curți. De asemenea, intervențiile prevăd asfaltarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor și ridicarea/aducerea la nivel a capacelor de fontă de la fântânile de vizitare. La necesitate se va face reparație integrală.

Primarul general interimar a solicitat ca listele cu adresele curților de bloc ce urmează a fi reparate, să fie făcute publice imediat după ce vor fi semnate contractele cu agenții economici. Iar pretorii de sector să poarte responsabilitate pentru executarea lucrărilor și să semneze pe lista pentru fiecare sector.

Potrivit lui Octavian Lungu, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, lucrările prioritare din Programul de reparație a curților de blocuri au fost stabilite în baza propunerilor înaintate de preturile de sector, dar poate fi modificat la necesitate.

Programul de reparație a curților de bloc 2019 a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. În anul 2019, lucrările de reparație a curților de bloc vor fi executate de către agenți economici privați, selectați în bază de licitație. Concursul în acest scop va fi organizat de către Î.M. Regia „Exdrupo”. Perioada de desfășurare a lucrărilor este preconizată pentru cinci luni.