Cel mai mare număr de voturi în secțiile din străine, după prelucrare a mai mult de 98% din protocoale, le-a primit Petro Poroshenko, actualul președinte al Ucrainei. Cu toate acestea, el nu a fost singurul candidat pentru care și-au dat votul majoritatea ucrainenilor într-o anumită țară. De exemplu, în Moldova cele mai multe voturi le-a acumulat fostul regional Yuri Boiko, transmite hromadske.ua.

Acesta a obținut cele mai multe voturi și în Estonia. Zelenski, care, conform datelor exitpol-urilor și datelor preliminare ale CEC-ului ucrainean, are loc în al doilea tur de scrutin, a fost susținut de majoritatea ucrainenilor din Georgia, Congo, Qatar, Iordania, Kârgâzstan, Letonia, Belarus, Armenia, Peru, Polonia, Serbia, Slovacia, Turkmenistan, Ungaria Brazilia, Republica Cehă și Cuba.

Poroșenko a fost sprijinit în principal de cetățeni în toate celelalte țări în care Ucraina și-a deschis secții de vot. Cei mai mulți l-au susține pe actualul Președinte în Australia, Olanda, Irlanda, Canada, Norvegia, Thailanda, SUA. Cele mai multe voturi le-a acumulat în Elveția – 60,09% din voturi.

Petro Poroșenko și Vladimir Zelenski au intrat în a doua rundă a alegerilor prezidențiale, care se va desfășura pe 21 aprilie.