Un tânăr de 28 de ani, căutat de autorități pentru sărvârșirea unei infracțiuni grave, a fost reținut de către polițiștii de frontieră în localitatea Grimăncăuți. Bărbatul, sub identitatea unei persoane străine, a reușit să se ascundă de Poliție timp de doi ani.

„La sfârșitul săptămânii trecute, în timpul patrulării zonei de competență, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni au oprit în drum spre Grimăncăuți pentru verificările de rigoare un bărbat, care greu și-a putut justifica aflarea în regiune. Din spusele acestuia ar fi locuitor al satului Isăicani, raionul Nisporeni și ar fi venit în nordul țării pentru a se angaja la muncă. Deoarece existau suspiciuni cu privire la declarațiile bărbatului, polițiștii de frontieră i-au solicitat să meargă la sediul Sectorului pentru a continua cercetările și pentru ca reținutul să-și confirme declarațiile”, informează Poliția de Frontieră.

În rezultatul verificării identității persoanei s-a stabilit că pe numele adevărat al acesteia figura o dispoziție. Tânărul a fost dat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Nisporeni, în noiembrie 2017, pentru că ar comite o infracțiune, raport sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani. Într-un final bărbatul a recunoscut că se afla în Grimăncăuți pentru a se ascunde de Poliție, reușindu-i până acum să o facă, luându-și altă identitate.

Conform procedurilor legale, persoana va fi transmisă organelor competente pentru asigurarea deciziei privind infracţiunea comisă.