/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ ACUM anunță dacă va participa ori nu la negocierile cu PDM și PSRM, inițiate de Dodon

01 aprilie 2019, ora 13:07

Deputații din Blocul ACUM anunță că nu vor participa la negocierile cu Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, privind formarea unei majorități Parlamentare și invită deputații „care nu sunt sub controlul regimului oligarhic” și care vor să susțină pachetul de legi propus de ACUM, mâine, la ora 10:00, la Parlament, să discute despre aceste inițiative legislative.

„Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de consultări cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importate active economice: Aeroport, Air Moldova, Tutun CTC, Gările Auto etc.”, a declarat Andrei Năstase, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA.

„Noi am făcut invitație pentru toți deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic, dacă regimul oligarhic va hotărî să vină, o să-i invităm să plece din încăpere, pentru că discuția este pentru cei care vor dezoligarhizarea țării, nu pentru cei care au oligarhizat-o”, a declarat Maia Sandu, președinta fracțiunii PAS Blocul ACUM.

„Ne-am bucura dacă deputații aleși pe listele PDM s-ar elibera de controlul politic și mafiotic al lui Plahotniuc, așa că toată lumea este binevenită să discutăm lucruri importante pentru țară”, a declarat Andrei Năstase.

Vezi reacția PDM.

Săptămâna trecută, fracțiunile PDM, PSRM și ale Blocului ACUM au participat la discuții separate cu președintele țării Igor Dodon, despre posibilitatea de a fi creată o majoritate parlamentară. După întrevederi, șeful statului i-a invitat pe liderii celor patru fracțiuni la o masă comună de negocieri, programată pentru ziua de mâine, 2 aprilie, la ora 13. La finele săptămânii trecute, doar PSRM confirmase că va merge la aceste negocieri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram