/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Alegerile prezidențiale din Ucraina: Pentru ce candidat au votat ucrainenii din diasporă

missing
02 aprilie 2019, ora 10:02

Ucrainenii care locuiesc în afara țării au votat, preponderent, pentru actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenco. Acesta a acumulat un procentaj de 38,93% din voturile ucrainenilor din diasporă, scrie Rbc.ua.

Pe locul doi în preferințele ucrainenilor care locuiesc în afara țării este Vladimir Zelenski, care a acumulat un procentaj de 26 la sută; acesta este urmat de Anatolii Gritsenko, care a acumulat zece la sută din voturile ucrainenilor din diasporă.

Potrivit sursei citate, în Germania pentru Poroșenco au votat circa 42% dintre alegători, în SUA, circa 56%, iar în Italia, circa 41%.

În același timp, Vladimir Zelenski a câștigat în Polonia, cu un rezultat de circa 39% și în Belarus, cu un rezultat de circa 41%.

În total, la secțiile de votare din afara țării au votat circa peste 55 de mii de ucraineni.

În urma procesării a 97% din procesele verbale, în turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina accede actorul Vladimir Zelenski, care a acumulat circa 30%, și actual președinte al Ucrainei, Petro Poroșenco, cu circa 16%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram