/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Care a fost minimul de existență pentru pensionari anul trecut

missing
02 aprilie 2019, ora 17:19

Pentru pensionari minimul de existență anul trecut a constituit 1574,2 lei, iar potrivit Biroului Național de Statistică acesta poate fi acoperit în urma stabilirii pensiei de 1700 de lei. În acest context minimul de existență în țară a constituit 1891 lei. Fiind în creștere cu 1,5 procente față de aceeași perioadă din 2018.

Nivelul maxim de acoperire al minimului de existenţă pentru populaţia aptă de muncă a fost atins de salariaţii din sectorul informații și comunicații – de 7,1 ori, iar cel minim – de salariaţii din artă, activităţi de recreere şi de agrement, al căror salarii acoperă minimul de existenţă în proporţie de 1,9 ori.

În Chișinău și Bălți, minimul de existență a constituit 2107 lei pe când minimul de existență în alte orașe a fost de 1888 de lei. În acest context minimul de existență pentru persoanele care trăiesc în sate a fost de 1795 de lei.

Mărimea minimului de existenţă pe medii de reşedinţă este determinată de ponderea coşului alimentar, care variază nu doar în dependenţă de semestru, dar şi de criteriul de dezagregare în profil teritorial.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram