Parlamentul Marii Britanii a respins ieri toate cele patru opțiuni alternative la acordul privind Brexitul, propuse de prim-ministra Theresa May, care propuneau o retragere din UE cu consecinţe mai puţin dure, scrie Agerpres.ro.

Opţiunea care a fost cea mai aproape de a întruni majoritatea a fost moţiunea C, care solicita guvernului negocierea unei uniune vamale permanente cu UE, căreia i-au lipsind trei voturi pentru a trece (276 voturi împotrivă şi 273 pentru), scrie sursa citată.

Moţiunea E, care propunea convocarea unui referendum pentru validarea oricărui acord privind Brexitul convenit cu UE de guvernul britanic, a fost respinsă cu 292 de voturi împotrivă şi 280 pentru.

Moţiunea D, care susţinea negocierea unui acord de retragere însoţit de un aranjament după modelul relaţiei Norvegiei cu UE, însemnând atât rămânerea Regatului Unit în Piaţa Unică europeană cât şi încheierea unui acord vamal cu UE, a fost respinsă cu 282 de voturi împotrivă şi 261 pentru.

Moţiunea G, care cerea guvernului anularea Brexitului (revocarea articolului 50) ca măsură extremă de evitare a unei retrageri fără acord, a fost susţinută de 184 de parlamentari, dar respinsă de 293, notează Agerpres.