Cursele de bebeluși au devenit un fenomen obișnuit în Statele Unite care își propune să stimuleze pasiunea pentru sport încă din scutece. Așa spun americanii, dar care este rostul lor de fapt, greu este de spus, căci participanții nici măcar nu-și dau seama că participă la întreceri. Concursul îi amuză pe părinți, care se implică chiar cu mai mult entuziasm decât micii concurenți.

 În pauza meciului de baschet dintre echipele colegiilor din Pittsburgh și Boston, șase bebeluși au fost aliniați la start ca să se întreacă la parcurgerea unei piste de 10 metri. Părinții au fost postați la cele două capete ale traseului pentru a-i ajuta și pentru a-i convinge pe micuți să ajungă la linia de sosire. Așa cum se dovedește la fiecare ediție a cursei, spiritul de competiție le-a fost total străin.

Majoritatea s-au oprit înaintea liniei de pornire. Doi bebeluși însă au reușit să le ofere spectatorilor un deznodământ absolut dramatic. În timp ce primul se afla la puțin mai mult de un metru de linia de sosire, celălalt a accelerat aflându-se mult în spate și a câștigat cursa.