Procedurile spa sunt preferate nu doar de oameni, ci și de animale. În câteva saloane din Capitală, acestea au parte de răsfăț regesc: specialiștii le fac coafuri, apoi trec la manichiura sau îi invită să se relaxeze într-o cadă cu multă spumă. Astfel, stăpânii își pregătesc patrupezii pentru sezonul de primăvară.

Acum că vremea de afară a devenit mai blândă, o mulțime de oameni s-a grăbit să-și aducă în ordine animalele de companie. De exemplu, programarea la acest salon de grooming este plină pentru două săptămâni înainte.

Toți vor să fie frumoși. Iarna a trecut, trebuie de scos blana care năpârlește. De făcut freză ca să iasă oamenii cu câinișorii săi la plimbare în parc, să-i arate”, Anastasia Gadai, Groomer.

Aici sunt frezate tot soiul de animale: de la pisici până la iepuri. Meșterița povestește că de fiecare dată rămâne uimită de dorințele extravagante ale clienților. Unii își pregătesc animalele chiar și pentru nunți, decorându-i cu pietre Swarovski.

Dacă stăpânii au ceva festivități, diferite nunți, cumătrii, zile de naștere și așa mai departe, noi îi aducem în ordine anume pentru ziua aceasta. Cercei la urechi, colorăm blana. Avem vopsea specială. Noi facem șuvițe roz și la stăpâni dacă doresc”, Anastasia Gadai, Groomer.

Cea mai solicitată procedură din acest sezon este expres-năpârlirea. Aceasta se execută cu un aparat special și este binevenită mai ales animalelor care trăiesc în apartamente.

80% din blana care năpârlește noi o scoatem cu instrumente speciale înainte de baie, apoi băim bine cu cosmetică specială pentru această procedură. Animalului îi este mai ușor, fiindcă el își scoate toată blana, începe a respira pielea”, Anastasia Gadai, Groomer.

Cei mai fericiți după procedură sunt totuși stăpânii animalelor. Bucuroși că au mai puține bătăi de cap, aceștia sunt pregătiți să scoată din buzunare orice sumă de bani. Procedurile de frumusețe costă între 150 și 600 de lei.

Acum timpul se încălzește și îi frezăm ca să nu le fie prea cald. Este și mai ușor să am grijă de blană, deoarece nu face noduri încâlcite, e mai simplu să-l pieptăn și îi este mai confortabil”.

„Nu se prea recomandă să frezez această rasă, dar mie așa îmi este mai confortabil”.

În curând, pentru câinii va mai apărea un serviciu: ozonoterapia, un dispozitiv special care le oxigenează pielea.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Mark Diaconu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!