/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Afacerile cu flori, amendate cu 166 de mii de lei. Ce încălcări au depistat angajații Serviciului Fiscal de Stat la comercianți

missing
03 aprilie 2019, ora 18:11

Zeci de controale ale Serviciului Fiscal de Stat, amenzi de 29 000 lei și 166 de mii de lei și o creștere a volumului de livrări după verificări. Din anul 2017 și până în prezent, Serviciul Fiscal de Stat a instituit posturi fiscale la 11 agenți economici care importă flori. Astfel, timp de trei luni, monitorizarea acestora a adus la creșterea volumului de livrări cu peste două milioane de lei, comparativ cu perioada similară de până la monitorizare.

Acțiunile au continuat și în anul 2018 când alți 11 agenți economici, care comercializează flori au fost monitorizați prin prisma posturilor fiscale, iar rezultatele au arătat creștere circa 2,5 milioane lei comparativ cu perioada similară când nu au fost monitorizați. În acest an, posturi fiscale au fost instituite deja de două ori, în luna februarie și martie curent.

Astfel, în zilele de 13-15 februarie au fost instituite șase posturi fiscale la piețele autorizate din municipiul Chișinău pe teritoriul cărora își desfășoară activitatea 81 de comercianții de flori. Iar, în zilele de 6 și 7 martie curent SFS a instituit posturi fiscale la 40 piețe autorizate și comercianți de flori vii (118 gherete ce comercializează flori), iar rezultatele înregistrate sunt: majorare cu 137% a volumului de livrări, ceea ce este cu 1,8 milioane lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent.

De asemenea, în perioada lunii martie curent agenții fiscali au efectuat 33 controale operative pe întreg teritoriul țării, fiind aplicate amenzi fiscale în sumă de 166 000 lei și amenzi contravenționale în sumă de 53 800 lei. În anul curent, pe lângă acțiunile desfășurate în februarie și martie, au fost efectuate 14 controale fiscale operative la comercianții de flori din mediul on-line (www.999.md www.facebook.com și altele).

Ca rezultat al încălcărilor depistate, au fost aplicate sancțiuni în sumă totală de 29 000 lei. Și în anul 2018 au fost efectuate 21 controale fiscale prin metoda de verificare operativă la comercianții de flori fiind depistate încălcări, cum ar fi: neutilizarea mașinii de casă și control, excedent de mijloace bănești și neprezentarea documentelor.

Pe toate cazurile din 2018 au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 77 000 lei și contravenționale în sumă de 8 000 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram