/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTOREPORTAJ/ Moda anilor '30 revine la Chișinău. Istoricul de modă, Alexandre Vassiliev îți prezintă ținutele și accesoriile secolului trecut

missing
03 aprilie 2019, ora 15:26

Moda, se spune, că revine întotdeauna, iar ținutele anilor ‘30 sunt, cu siguranță, o sursă inegalabilă de inspirație pentru pasionatele de modă. În urmă cu aproape 90 de ani, femeile puneau mai mult accent pe modul în care se prezentau în societate, iar ținutele adoptate de ele se considera a fi foarte stilate. Moda și stilul anilor ’30 a revenit și în Chișinău, cu o expoziție tematică a colecționarului și istoricului rus de modă Alexandre Vassiliev. Frumusețe, eleganță și strălucire – toate acestea le poți vedea acum, la Muzeului Național de Istorie a Moldovei. 

La expoziție poți vedea cele mai elegante, rafinate și fenomenale rochii pentru femei și costume pentru bărbați. O colecție unică de accesorii pe care le purtau femeile anilor ’30, care au aparținut unor mari personalități originare din Republica Moldova și România, vedete ale muzicii și cinematografiei anilor `30 ai secolului trecut: Regina Maria, Martha Bibescu, Maria Cebotari, Iza Kremer ș.a.

Așadar, ceea ce se purta în acei ani a modei erau rochiile elegante, rochiile de vară ușoare, rochiile cu imprimeu de diferite culori sau culori pastelate, rochiile cu dantelă și flori mari, cu siguranță fiind altele ca cele din zilele noastre.

Se mai purtau accesoriile foarte mult, gentile și poșetele micuțe brodate manual cu perle și alte pietre prețioase, gențile tip plic, cărora noi astăzi le mai spunem și clutch-uri, pălăriile mari elegante și accesoriile pentru par.

Toate aceste elemente din moda anilor ’30 si ’40 erau foarte apreciate atunci, dar rămân la fel de apreciate și în zilele noastre. Iar atunci când acestea sunt privite de pe manechine, readuc oarecum atmosfera acelor ani fabuloși.

De asemenea, la expoziție mai poți zări și îmbrăcăminte copiilor secolului trecut.

La Muzeului Național de Istorie a Moldovei, a avut loc marți, 2 aprilie, deschiderea expoziției tematice a colecționarului și istoricului de modă Alexandre Vassiliev – „Modă și stil în Chișinăul și Bucureștiul anilor 30”. Expoziția este organizată cu suportul Fundației ,,Alexandre Vassiliev” și va fi expusă la Muzeul Național de Istorie a Moldovei până la data de 2 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram