/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 90 de focare de vegetație uscată au fost lichidate de către pompieri. Pe ce suprafață s-a extins focul

03 aprilie 2019, ora 09:22

În ultimele 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetaţie uscată, flăcările s-au extins pe o suprafață de 218 ha de teren. Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafeţe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Teleneşti, Taraclia şi municipiul Chişinău. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, la Teleneşti, Coropceni focul a cuprins peste zece ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 ha de vegetaţie. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Taraclia, unde focul a mistuit 28 ha de iarbă uscată, iar în municipiul Chişinău incendiile de vegetaţie s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durleşti, Codru, dar şi or. Vadul lui Vodă.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiştilor în condiţii de vânt şi umiditate redusă focarele se pot extinde cu repeziciune afectând spaţii forestiere, dar şi construcţii. De la începutul anului 2019, peste 6500 de hectare de iarbă au fost supuse arderii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram