Ducele și ducesa de Sussex și-au deschis un cont oficial pe Instagram și au acumulat peste un milion de urmăritori în timp record, anunță spus Guinness World Records, citat de BBC. Astfel, au fost necesare cinci ore și 45 de minute ca marți după lansare, contul să treacă de cifra de un milion.

Proaspătul cont, @sussexroyal, va fi folosit pentru „anunțuri importante” și pentru a împărtăși munca celor doi membri ai familiei regale.

Contul nou al lui Harry și Meghan separă feedul lor de Instagram de la cel pe care l-au împărtășit cu ducele și ducesa din Cambridge, Kensingtonroyal, care are 7,2 milioane de urmăritori.

Prima imagine partajată este o imagine cu un fundal marin cu blazonul regal al cuplului – inițialele H și M, sub o coronetă – în alb. Au fost împărtășite alte nouă imagini, arătând ducele și ducesa în vizite oficiale din întreaga lume și din cadrul unor evenimente importante pentru ei.

Recordul precedent a fost deținut de starul pop coreean Kang Daniel, care și-a acumulat primul milion în 11 ore și 36 de minute în ianuarie.