/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Trei ani de la scandalul Panama Papers. Câți bani au fost recuperați de atunci

missing
03 aprilie 2019, ora 15:47

Rezultatele citate miercuri de AFP arată că autorităţile fiscale au recuperat de la autorii fraudelor 252 de milioane de dolari în Regatul Unit, 183 de milioane de dolari în Germania, 136 de milioane în Franţa, 96 de milioane în Australia etc., iar totalul de 1,2 miliarde ar putea să mai crească, scrie Agerpres.

ICIJ arată, cu ocazia bilanţului, că „Panama Papers nu doar că a permis guvernelor să găsească fonduri ascunse (…) ci şi, pe termen lung, să se modifice comportamentul şi atitudinea cetăţenilor”.

Dezvăluirile presei internaţionale privind sistemul de evaziune fiscală orchestrat de cabinetul de avocatură Mossack Fonseca din Panama dau încă de lucru justiţiei din mai multe ţări, consemnează AFP.

Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a publicat primul rezultatele anchetei, dar la investigaţii au participat circa 100 de ziare, care au expus averi ascunse în paradisuri fiscale de aproximativ 140 de politicieni, vedete de fotbal şi miliardari, provocând o undă de şoc în întreaga lume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram