/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Qr- coduri în troleibuze. Pasagerii vor putea să reclameze toate problemele apărute în timpul călătoriei. Ce spun călătorii despre acestea

03 aprilie 2019, ora 19:07

Vă este prea cald, taxatorul nu e cooperant sau șoferul nu respectă orarul? Aflați că, de astăzi, puteți semnala orice problemă depistată în troleibuzele Capitalei cu ajutorul unei tehnologii speciale. Este vorba despre o aplicație numită QR Code. Cum funcționează noua metodă de a semnala o problemă a aflat colega noastră, Diana Popa.

Dacă nu vi se eliberează ticket sau sunteți nesatisfăcut de condițiile din troleibuz, de astăzi vă puteți plânge autorităților fără a ieși din transport. Pentru aceasta, e necesar să găsim un Qr-code și să îl scanăm cu ajutorul telefonului mobil”, Diana Popa, reporter TV8.

După scanarea QR codului, se va face o redirecționare către un formular. În acesta, reclamantul trebuie să completeze numărul troleibuzului, ora și problema invocată. Mai apoi, plângerea va fi transmisă prin e-mail sau prin rețeaua Facebook Regiei transport electric, unde va fi examinată de specialiști.

Chiar eu personal cu domnul primar le-am încercat astăzi. Nu știu, cred că urmează să să modernizeze societatea noastră, să se acomodeze cu acest lucru și consider că persoanele în etate tot ar putea folosi”, Dorin Ciornîi, director general Regia Transport Electric.

Și dacă tot este o tehnologie modernă, și numele este pe măsură – QR code. Noile stikere i-au băgat în ceață pe taxatori.

Nu știu nimic. Să vă spun sincer, nu știu.

Nu știu, nu înțeleg nimic în codurile astea, în Internet…

Nici călătorii nu au putut dezlega taina acestora.

Poate ăștia mai tineri o să utilizeze, dar noi… Nu cred.

–Nu-s la curent, absolut deloc, zero. –Dar cum se utilizează știți? –Nu. Eu cam puțin cunosc tehnica asta de telefoane…

În schimb, călătorii știu destul de bine care sunt problemele din troleibuze.

Troleibuzele sunt mereu pline. Oamenii se împing, se îmbrâncesc. Uneori intră oameni în stare de ebrietate.

Câteodată întârzie, nu vine la orar.

Pe anotimp de vară, condițiile din troleibuze sunt cam insuportabile.

O situație ce poate fi reclamată am surprins-o chiar în timp ce filmam într-un troleibuz de pe ruta 10. Câțiva pasageri s-au plâns că nu au primit bilete.

Iau bani și nu dau bilete. Taxatoarea, cine? O fi taxatoare sau nu… Om de pe stradă, cine știe ce-o fi? –O să scrieți plângere? –Nu știu, vedem.

Am sunat la regie și mi s-a permis că pasagerii merg fără bilete. –Păi dumneavoastă cine sunteți? Taxatoare? –Nu pot să vă răspund la întrebările acestea.

Conform autorităților municipale, în jur de 900 de stikere sunt instalate în cele peste 300 de unități de transport ale RTEC. Costul proiectului nu a fost anunțat.

 

Reporter: Diana Popa

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram