/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Peste 150 de întreprinderi „moarte”, care mai au și datorii la stat, vor fi șterse din Registrul Agenției Proprietăți Publice

04 aprilie 2019, ora 12:21

Din Registrul de stat al persoanelor juridice vor fi șterse 159 de întreprinderi „moarte”, care nu mai au activități, nu dețin mașini de casă și de control cu memorie fiscală și mai au datorii la bugetul public. Decizia a fost luată de Guvern, la propunerea Agenției Proprietății Publice. 

„Toate aceste întreprinderi de stat nu activează de mulți ani din mai multe motive: fie lipsa mijloacelor circulante, a bunurilor imobile proprii, competitivitatea redusă a producţiei/serviciilor sau altele”, explică Vladimir Baldovici, directorul Agenției Proprietăți Publice.

Printre întreprinderile care vor fi șterse din Registrul de stat este și „Restaurantul Valea Trandafirilor”, Întreprinderea de Stat „TEST-ELITA”, Magazinul „ELEGANȚA, din Chișinău, întreprinderi fondate în anul 1992 și alte zeci de persoane juridice din diverse localități din țară.

Potrivit datelor Agenției Proprietății Publice, în rezultatul contrapunerii informației din Registrul patrimoniului public cu informația privind întreprinderile de stat înregistrate în Registrul de Stat al persoanelor juridice, conform situației din 01.01.2018, au fost identificate peste 442 întreprinderi de stat care figurează în Registrul de stat al persoanelor juridice, dar nu sunt gestionate de autoritățile administrației publice centrale care le-au fondat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram