/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O moldoveancă, extrădată din Grecia. Ar fi traficat șapte tinere, printre care și o minoră, pentru a se prostitua în Turcia

missing
04 aprilie 2019, ora 09:07

Inculpata ar fi racolat victimele în perioada anilor 2014 – 2016, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit. Cele şapte tinere din familii social-vulnerabile, printre care şi o minoră, au fost transportate și obligate să se prostitueze în Turcia.

„Zilnic, acestea erau obligate să presteze servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, iar venitul era practic în totalitate colectat de inculpată, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit. Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale”, se mai spune în comunicatul Procuraturii.

Pentru trafic de fiinţe umane şi copii, legislaţia Republicii Moldova prevede până la 20 de ani închisoare, iar dacă va fi recunoscută vinovată, inculpata ar urma să achite şi cheltuieli judiciare legate de extrădarea sa în sumă de 33 mii lei.

Statisticile arată că, în cursul anului trecut, în republică au fost înregistrate 312 infracţiuni de trafic de persoane şi crime conexe, în judecată fiind expedite 144 de dosare din această categorie, fiind pronunţate 130 de sentinţe în privinţa a 190 de inculpaţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram