Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski îl cheamă la dezbateri pe actualul președinte Petro Poroșenko. Zelenski a postat un clip video pe o rețea socială, unde i se adresează lui Poroșenko și spune că îl invită la dezbateri pe Stadionul Olimpic de la Kiev.

Mă adresez către Petro Poroșenko. Mă chemați la dezbateri. Eu accept provocarea conștient. Vă chem aici, la Stadionul Olimpic de la Kiev. Dezbaterile vor avea loc în fața tuturor ucrainenilor. Toate canalele au dreptul să transmită dezbaterile noastre. Toți jurnaliștii au dreptul să asiste la aceste dezbateri”, a spus Vladimir Zelenski.

Ulterior, Petro Poroșenko i-a răspuns contracandidatului său printr-un clip video, postat pe pagina sa de Facebook. Acesta a menționat că este de acord cu propunerea acestuia.

Vladimir Aleksandrovici, eu mă bucur că dumnevoastră ați primit propunerea mea privind dezbaterile. Dezbaterile nu sunt un show. Dezbaterile sunt discuții serioase despre strategia de dezvoltare a Ucrainei. Dacă e stadion, atunci stadion să fie. Te aștept Vladimir Aleksandrovici”, a spus Poroșenko.

În acest context, și administrația stadionului a venit cu o reacție. Într-un comunicat aceștia specifică faptul că nimeni dintre candidați nu a convenit cu conducerea stadionului pentru organizarea dezbaterilor. Astfel, stadionul este o instituție apolitică care nu participă la desfășurarea campaniei electorale.

Oferta unuia dintre candidații pentru a organiza dezbateri pe stadionul „Olimpic” din Kiev – este propria sa inițiativă. Nimeni nu a convenit cu conducerea pentru a organiza vreun eveniment pe stadion. Stadionul este unul apolitic și nu participă la desfășurarea campaniei electorale a nici unuia dintre candidații pentru funcția de președinte al Ucrainei”, se arată în postarea publicată de conducerea stadionului.

A doua rundă a alegerilor președintelui din Ucraina va avea loc pe 21 aprilie, între cei doi concurenți: Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko, care au acumulat cele mai multe voturi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!