Președintele raionului Sîngerei, Vasili Marandiuc, a demisionat din funcție. Cererea acestuia a fost acceptată de Consiliul raional în ședința extraordinară din 4 aprilie. În cadrul aceleiași ședințe a fost ales un alt Președinte - Grigore Corcodel. Candidatura acestuia a fost susținută de 29 de consilieri. El va începe să exercite atribuțiile de președinte al raionului Sîngerei, începând cu data de 9 aprilie 2019. Grigore Corcodel este locuitor al s. Cozești, com. Grigorăuca și până la moment a activat în funcția de șef al Centrului Multifuncțional Telenești.

Deja ex-președintele raionului, Vasilii Marandiuc, face parte din Partidul Democrat (PDM), fiind, din anul 2011, consilier raional din partea acestuia. În luna iulie 2015, după alegerile locale, el a fost ales președinte de raion cu voturile consilierilor comuniști, socialiști și democrați.

Potrivit ultimei declarații prezentate la CEC, Marandiuc a avut un salariu de peste 164 de mii de lei din funcția de președinte de raion, adică aproximativ 14 mii de lei lunar. Veniturile acestuia au fost suplinite cu o pensie anuală de 53 de mii de lei și alte 30 de mii de lei din darea în arendă a unui automobil. Soția lui a avut o pensie de 28,8 mii de lei.

Ex-președintele mai indică 48 de terenuri, o casă de locuit de 126 de metri pătrați și o mașină de model Volvo care ar costa 150 de mii de lei. Marandiuc deține cote de participare în trei companii agricole. Prima este „Alodiu Nord”, pe care a fondat-o în anul 1999 împreună cu alte 3 persoane și unde a fost director până a deveni președinte de raion. În ”Alodiu Nord”, care activează în satul Heciul Nou, Marandiuc are o cotă de participare de 81,5%.

O altă firmă fondată împreună cu fiii, în anul 2002, este „Semedar-Agro”. Aici el deține o cotă de 40%. Această întreprindere are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul și cu ridicata al semințelor și furajelor pentru animale. A treia firmă este Gospodăria Țărănească „Marandiuc Vasili”, unde actualul președinte de raion deține cota de 100%.