/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Președintele raionului Sîngerei și-a dat demisia. Cu ce avere a plecat din funcție și cine i-a luat locul

missing
05 aprilie 2019, ora 16:48

Deja ex-președintele raionului, Vasilii Marandiuc, face parte din Partidul Democrat (PDM), fiind, din anul 2011, consilier raional din partea acestuia. În luna iulie 2015, după alegerile locale, el a fost ales președinte de raion cu voturile consilierilor comuniști, socialiști și democrați.

Potrivit ultimei declarații prezentate la CEC, Marandiuc a avut un salariu de peste 164 de mii de lei din funcția de președinte de raion, adică aproximativ 14 mii de lei lunar. Veniturile acestuia au fost suplinite cu o pensie anuală de 53 de mii de lei și alte 30 de mii de lei din darea în arendă a unui automobil. Soția lui a avut o pensie de 28,8 mii de lei.

Ex-președintele mai indică 48 de terenuri, o casă de locuit de 126 de metri pătrați și o mașină de model Volvo care ar costa 150 de mii de lei. Marandiuc deține cote de participare în trei companii agricole. Prima este „Alodiu Nord”, pe care a fondat-o în anul 1999 împreună cu alte 3 persoane și unde a fost director până a deveni președinte de raion. În ”Alodiu Nord”, care activează în satul Heciul Nou, Marandiuc are o cotă de participare de 81,5%.

O altă firmă fondată împreună cu fiii, în anul 2002, este „Semedar-Agro”. Aici el deține o cotă de 40%. Această întreprindere are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul și cu ridicata al semințelor și furajelor pentru animale. A treia firmă este Gospodăria Țărănească „Marandiuc Vasili”, unde actualul președinte de raion deține cota de 100%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram