Doi minori de 15 și 16 ani, din Chișinău au fost reținuți de oamenii legii pentru că ar fi furat un automobil de model „Vaz”, parcat în curtea unui bloc de pe strada Șoseaua Balcani din sectorul Buiucani. Potrivit polițiștilor minorii și-au recunoscut vina comunicând că au vrut să se plimbe cu automobilul.

„Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de întâi aprilie, de către proprietarul mașinii. Acesta a anunțat polițiștii că i-a fost sustras automobilul. La fața locului forțele de ordine au stabilit că mașina a fost răpită prin forțarea lacătului de la ușă. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere, astfel  proprietarului în vârstă de 69 de ani i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 15 mii de lei lei”, informează Poliția Capitalei.

În urma acțiunilor speciale de investigații suspecții au fost localizați și escortați la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. Este de menționat că minorul de 16 ani anterior a mai fost în vizorul forțelor de ordine pentru comiterea furturilor de biciclete.

Minorii sunt cercetați penal  în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la trei la cinci ani.