/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

BNM: Băncile vor putea să aloce mai multe fonduri pentru finanțarea proiectelor agenților economici prin credite

missing
06 aprilie 2019, ora 12:17

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat un nou regulament cu privire la expunerile mari, precum și modificări la Regulamentul privind tranzacțiile băncilor cu persoanele afiliate. Deciziile au fost luate cu  scopul de a facilita accesul sectorului real la finanțare din partea băncilor licențiate.

Astfel, Regulamentul cu privire la expunerile mari prevede o nouă modalitate de calcul a valorii expunerilor mari. Aceasta înseamnă că băncile vor avea posibilitatea să aloce mai multe fonduri pentru finanțarea proiectelor agenților economici prin credite bancare, concomitent încadrându-se în limitele reglementate. În același timp, noul regulament va stimula băncile să creeze produse bancare noi și atractive pentru economia reală.

Modificările la regulament transpun aceeași modalitate de calcul a valorii expunerilor ca și pentru expunerile mari. Totodată, au fost perfecționate caracteristicile de identificare a persoanelor afiliate de către Banca Națională  în cadrul activității de supraveghere, cu scopul de a evita calificarea neîntemeiată a afiliaților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram