Liderul Mișcării Acțiunea 2012, unionistul George Simion, a fost înregistrat astăzi oficial drept candidat la alegerile în Parlamentul European care vor avea loc anul curent. 

„De azi sunt candidat oficial, aprobat de Biroul Electoral Central. Singurul împotriva căruia s-au depus trei contestații, probabil deranjăm mult prin această candidatură. De acum începem exact aceeași muncă pe care am dus-o pentru semnături, doar că pentru voturi! Bătăliile electorale se câștigă prin VOTURI. De aceea începem numărătoarea fiecărui om care se decide să mă voteze”, a scris George Simion pe o rețea de socializare.

George Simion este un activist civic român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

Următoarele alegeri în Parlamentul European vor avea loc între 23 și 26 mai 2019, când toți cetățenii adulți din statele membre ale UE vor avea ocazia să își aleagă reprezentanții în PE.