Mai multe organizații neguvernamentale și formațiuni politice organizează astăzi evenimente dedicate protestelor de acum 10 ani. În Piața Marii Adunări Naționale și la Parlament se vor aduna oameni pentru a aprinde lumânări și pentru a comemora victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009.

La ora 12.00, organizațiile unioniste desfășoară o acțiune în cadrul căreia aprind lumânări pentru a cinsti „memoria tinerilor care și-au manifestat voința pentru democrație și libertate la 7 aprilie 2009”. Evenimentul se va desfășura în PMAN.

De asemenea, conducerea și membrii Partidului Liberal desfășoară o acțiune simbolică de comemorare a victimelor. Participanții la acțiune vor păstra un moment de reculegere pentru tinerii decedați din cauza maltratărilor la 7 aprilie 2009 în PMAN, la ora 13.00. Ulterior, vor fi depuse flori la mormântul lui Valeriu Boboc la Cimitirul din Bubuieci.

Tot astăzi, PAS Youth și Tinerii DA invită la marșul dedicat comemorării evenimentelor care au avut loc pe 7 aprilie 2009 care va avea loc la Parlament, ora 15.00.

Amnesty International Moldova organizează acțiunea publică „Fără justiţie, fără viitor – 10 ani de la evenimentele din aprilie 2009” la Arcul de Triumf din centrul Chișinăulu, începând cu ora 17.00.