Autoritățile municipale din Chișinău vor identifica un teren unde să fie evacuate toate anvelopele uzate. Subiectul a fost abordat astăzi, la ședința de la Primăria capitalei, de primarul interimar Ruslan Codreanu. Acesta a cerut conducerii Direcției locativ-comunale să găsească acest teren. 

De asemenea, edilul a cerut pretorilor să identifice locurile din sectoare, în special în apropierea vulcanizărilor, unde cauciucurile stau pe marginea drumului. Codreanu spune că, după ce terenul dat va fi identificat, agenții economici vor fi obligați să evacueze cauciucul uzat, însă nu vor achita vreo taxă de depozitare.

„Unii aruncă cauciucurile în râul Bâc, dacă nu le oferim o alternativă”, a spus edilul interimar.

Potrivit directorului Asociației Spații Verzi, Serghei Carp, în ultimele patru zile, când s-au făcut lucrări de salubrizare a zonei din preajma lacului Albișoara, au fost evacuate două remorci de anvelope uzate.

Din spusele șefului de la Spații Verzi, anvelopele au fost duse pe o platformă de reciclare a cauciucului uzat.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, amenda pentru agenții economici care nu evacuează anvelopele uzate sau care le aruncă în spații publice, este de până la nouă mii de lei. Totuși, acesta afirmă că agenților economici li se vor putea aplica amenzi, după ce acestora li se va oferi un loc unde să poată depozita anvelopele.