/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

ALEGERI în Israel. Peste 10 mii de secții de votare, deschise pentru alegerile legislative

missing
09 aprilie 2019, ora 10:05

Secţiile de votare au fost deschise marţi, 9 aprilie în Israel pentru alegerile legislative care vor decide dacă prim-ministrul în exerciţiu Benjamin Netanyahu va continua să rămână la putere după mai mult de un deceniu sau dacă va avea loc o schimbare cu nou-venitul Benny Gantz, potrivit Agerpres.

Aproximativ 6,3 milioane de alegători sunt chemaţi să îi aleagă până la ora 22.00 locală (19.00 GMT) pe cei 120 de deputaţi care îi vor reprezenta în Knesset (parlament). Iar 10 720 de secţii de votare au fost deschise la ora 7.00 pentru ca alegătorii eligibili să voteze pentru cel de-al 21-lea Knesset.

Alegătorii vor putea să aleagă dintr-un număr record de 39 de partide care concurează la primele alegeri pentru Knesset din Israel după 2015. Se aşteaptă ca până la 14 partide să intre în Knesset.

Primele exit-poll-uri urmează să fie difuzate după închiderea secţiilor de votare la ora 22.00. Rezultatele oficiale sunt aşteptate în timpul nopţii.

Potrivit unei noi iniţiative a Comitetului Electoral Central şi a Ministerului Transporturilor, transportul public interurban este gratuit până la sfârşitul zilei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram