/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Stupefiante în valoare de opt milioane de lei, depistate de oamenii legii. Cinci persoane, reținute pentru comercializare de droguri

missing
09 aprilie 2019, ora 12:44

Comercializau droguri pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți, iar acum riscă ani de închisoare. Cinci persoane de 24 – 26 ani, originari din raionul Fălești au fost reținute după ce oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile acestora. Astfel, au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de stupefiante de tip „marihuană”, care valorează opt milioane de lei. Totodată, s-a constat că suspecții au urmat cursuri de autoinstruire în Olanda, cu privire la cultivarea plantelor de marihuana.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe faptul producerii și comercializării drogurilor sub formă de „marihuană”, inclusiv și altor tipuri de droguri obținute pe cale sintetică în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat.

În urma efectuării perchezițiilor, la domiciliile acestora a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor și anume „marihuană”, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, „marijuană”, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă de la șapte până la 15 ani de închisoare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram