Comercializau droguri pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți, iar acum riscă ani de închisoare. Cinci persoane de 24 – 26 ani, originari din raionul Fălești au fost reținute după ce oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile acestora. Astfel, au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de stupefiante de tip „marihuană”, care valorează opt milioane de lei. Totodată, s-a constat că suspecții au urmat cursuri de autoinstruire în Olanda, cu privire la cultivarea plantelor de marihuana.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe faptul producerii și comercializării drogurilor sub formă de „marihuană”, inclusiv și altor tipuri de droguri obținute pe cale sintetică în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat.

În urma efectuării perchezițiilor, la domiciliile acestora a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor și anume „marihuană”, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, „marijuană”, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă de la șapte până la 15 ani de închisoare.