Dacă ați sperat că veți scăpa de gropile din curți, aflați că trebuie să mai… sperați. Pentru cât încă? Nu avem răspuns nici noi, dar nici primăria Capitalei. Cert este că, licitațiile pentru aceste lucrări se vor desfășura cam peste o săptămână. Ce va urma după, deocamdată nu se știe. Până acum, drumarii spun că nu au acoperit gropile din cauza condițiilor meteo, o scuză deloc convingătoare, spun chișinăuienii.

Problema gropilor din curțile blocurilor a fost discutată la ședința primăriei. Directorul de la „EXDRUPO” susține că din cauza temperaturilor scăzute și a precipitațiilor nu au putut începe mai devreme lucrările. Oamenii însă consideră că starea vremii nu este o scuză pentru a nu repara gropile.

Dacă ar avea dorință, ar găsi și putință, dar așa…

Care ploi? Lasă să facă. O să fim bucuroși dacă vor face măcar ceva.

Sunt doar scuze.

Aceștia spun că se deplasează cu greu prin curți și doar visează la reparații.

Foarte greu, într-adevăr. Când mai vii cu gentuțele de la piață încărcate, cu copiii mici mămicile cu cărucioare, e foarte greu.

Câți oameni au căzut deja, groaznic!

Asta îndeobște e drumuri bune 2 și drumuri bune 3. Ce fel de drumuri bune că nici mașinile nu pot trece, nici oamenii ca lumea.

Să mergi pe jos, să te împiedici și poți să cazi să te ucizi.

Indignați sunt și șoferii care spun că sunt nevoiți să-și repare mai des automobilele din cauza gropilor.

Eu am plătit un cârd de bani anul trecut pentru reparații. Cine o să-mi întoarcă banii? Impozitele sunt mari. Eu personal plătesc 2000 de lei pe an și nici într-un an nu am drumuri.

Nu-i șofer care să nu dea cu roata în groapă.”

Se defectează mașina în așa condiții. Sunt foarte rele drumurile.

Estimările primarului general interimar arată că aproape toate curțile sunt distruse de gropi.

90% din curțile de bloc arată ca după bombardament. Voi sunteți specialiști, aveți ingineri calificați care lucrează de ani de zile acolo și voi știți și normele și tehnologiile. Eu am impresia că dacă iarăși așteptați temperaturi favorabile, o să intrăm în toamnă, și în toamnă iarăși vin ploile”, Ruslan Codreanu, prima general interimar.

În cadrul ședinței primăriei, directorul Exdrupo a precizat că licitația cu privire la reparația curților de bloc va avea loc pe 17 și 18 aprilie. Deocamdată, însă, nu se cunoaște când vor începe lucrările. Anterior, Primăria Capitalei scria că anul curent este preconizată repararea a 80 curți de bloc din Capitală. Pentru acest scop în bugetul municipal au fost prevăzute în jur de 20 milioane de lei. Reabilitarea curților de bloc presupune plombarea căilor de acces către curți, asfaltarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor și alte lucrări.

 

Reporter: Diana Popa

Imagine: Mark Diaconu