/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Batrîncea spune că PSRM nu intenționează să facă majoritate cu PD. În ce condiții ar vota-o pe Sandu premier

missing
10 aprilie 2019, ora 23:45

Deputatul din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea afirmă că socialiștii nu examinează posibilitatea creării unei majorități parlamentare cu Partidul Democrat (PDM).

„Noi la ziua de azi avem o singură decizie a fracțiunii – de a iniția dialog cu Blocul ACUM, alte decizii partidul nici nu a examinat. Noi niciodată nu am discutat la ședințele fracțiunii scenarii cu Partidul Democrat”, a declarat Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Acesta spune că, în opinia sa, dacă PSRM nu va ajunge la un dialog cu Blocul ACUM, atunci, cel mai probabil, vor fi alegeri anticipate: „Dacă dânșii vor ajunge la poziția că ei, cu 26 de mandate, trebuie să aibă și speaker și premier, iar noi trebuie să fim statiști în umbră, sunt mai mult ca sigur că vom merge în anticipate”, a mai spus deputatul socialist.

Mai mult, Batrîncea a declarat că PSRM ar putea să o voteze pe Maia Sandu în calitate de prim-ministră, dacă cei de la ACUM ar vota-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președintă de Parlament.

„Dacă dumnealor le revine conducerea Guvernului și majoritatea ministerelor, apropo, inclusiv și Justiția, și Economia, și Finanțele, și Educația, și Medicina și altele, dânșii vor decide și cine este candidatura la funcția de prim-ministru; din ceea cea cunoaștem, cel mai probabil, va fi doamna Maia Sandu”, a spus deputatul PSRM.

„Noi pretindem la conducerea Parlamentului, în ceea ce ține de Guvern, conducerea va aparține Blocului ACUM, cu excepția a două ministere care intră în domenii de activitate constituționale a președintelui, cum este Apărarea și Ministerul de Externe”, a mai spus Vlad Batrîncea.

Conducerea PSRM a invitat astăzi Blocul ACUM, din nou, la discuții, privind crearea unei majorități parlamentare. Întâlnirea ar urma să aibă loc mâine, în prima jumătate a zilei, la Parlament. Inițial, reprezentanții Blocului ACUM au spus că, dacă PSRM îi cheamă să discute despre o eventuală coaliție, atunci ei nu vor veni la aceste discuții. Totuși, ulterior, Alexandru Slusari, deputat din Blocul ACUM, a spus, într-o intervenție telefonică din cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, că o decizie definitivă nu a fost luată și că cei de la ACUM ar putea merge mâine la discuții cu PSRM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram