/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ Inundații în Rio de Janeiro. Zece persoane și-au pierdut viața, printre care și un copil

missing
10 aprilie 2019, ora 14:19

Zece persoane au decedat, printre care și un copil, după ploile torențiale care au avut loc în Rio de Janeiro. Pompierii din regiune spun că doi adulți și micuțul se aflau în mașină în momentul tragediei. Iar după ore bune, salvatorii au încercat, printre copacii doborâți la pământ să ajungă la automobil, potrivit ctvnews.ca.

Ploile masive au început luni seara, 8 aprilie. În urma inundațiilor, mai multe școli au fost închise, oamenii au fost îndemnați să evite traficul, iar mai multe mașini au fost surprinse cum pluteau pe străzi.

Potrivit sursei citate, sistemele de alarmă au sunat în 20 de zone ale orașului, semnalând mii de oameni să se deplaseze spre stațiile de siguranță.

Pe de altă parte, nici o sirenă nu a dat alarma în Babilonia, care se află pe un deal în spatele muntelui Sugarloaf. În urma acestuia, două femei și-au pierdut viața, după o alunecare de teren, iar locuitorii din zonă s-au plâns de lipsa de avertizare.

Astfel, primarul a menționat că nu au fost pregătiți pentru un asemenea dezastru, iar sirenele nu au sunat în Babilonia, pe motiv că apa nu a atins pragul minim pentru a activa alarmele. Acesta a mai spus că în viitor vor rezolva problema privind scăderea pragul minim de activare a acestora.

Cu doar două luni în urmă, alte șase persoane au decedat după ce o furtună cu ploi torențiale și vânturi puternice a afectat Rio de Janeiro.

Foto: Twitter/ @magicstudio419

Foto: Twitter/ Al Jazeera English

Foto: Twitter/ Al Jazeera English

Foto: Twitter/ Al Jazeera English

Foto: Twitter/ ctvnews.ca

Foto: Twitter/ may

Foto: Twitter/ Primero Bahía

Foto: Twitter/ Reuters Top News

Foto: Twitter/ Rio De Janeiro Info

Foto: Twitter/ ST Foreign Desk

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram