Oamenii legii au reținut zece persoane în urma mai multor percheziții efectuate în nordul țării în luna martie curent, în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul circulației ilegale a drogurilor în proporții deosebit de mari, săvârșite de un grup criminal organizat.

Perchezițiile au fost făcute la domiciliile și mijloacele de transport a opt suspecți. Polițiștii au depistat și ridicat substanțe narcotice în proporții deosebit de mari, mijloace bănești, arme și muniții deținute ilegal, cântare electronice și alte obiecte ce prezintă interes pe cauza penală. Ulterior pe numele făptuitorilor a fost aplicat arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Pe aceeași cauză penală, 5 aprilie curent, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile a nouă persoane, în urma cărora au fost depistate și ridicate substanțe narcotice, mijloace bănești, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte ce prezintă interes pe cauza penală. Astfel, la două persoane le-a fost aplicată măsura preventivă, arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă până la 15 ani privațiune de libertate.