Ion Ceban, deputat PSRM, a lansat o nouă invitație reprezentanților ACUM pentru ziua de joi, 11 aprilie, pentru crearea unei majorități Parlamentare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. Andrei Năstase și Maia Sandu, deocamdată, nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Blocul ACUM este așteptat la ora 11 în incinta sălii 508 la Parlament pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și instituirea unui nou guvern etc. Ion Ceban a spus că invitația este una oficială, iar în urma discuțiilor va fi pregătită o poziție finală a partidului care urmează a fi discutată la ședința Consiliului Republican al PSRM, care va avea loc pe 12 aprilie. Ceban a mai spus că socialiștii vor fi reprezentanți de Zinaida Greceanîi, Vlad Bătrâncea și Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, în cadrul negocierilor urmează să fie discutate condițiile lansate de PSRM, dar și cele ale blocului ACUM. „Urmează să determinăm punctele de compromis sau nu. Noi urmează să discutăm aceste subiecte, dar ținând cont de faptul că partidul este cu cel mai mare număr de mandate, funcția de speaker ar trebui să-i revină. Dar vreau să accentuez că nu doar o funcție sau alta este prioritară, este blocul cu numărul trei în acest set de subiecte pe care le-am plasat în spațiul public – unul ține de proiectele de legi, doi ține de capacitatea instituțiilor și doar în al treilea caz este vorba de funcție nemijlocit”, a declarat Ceban.

Cu referire la pachetul de legi antioligarhic al blocului ACUM, socialistul a spus că PSRM este gata să voteze unele legi, dar de exemplu Legea Magnitski nu o vor susține.