/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Brexit-ul, amânat până pe 31 octombrie. Tusk spune că Marea Britanie mai are jumătate de an să reflecteze la acest subiect

missing
11 aprilie 2019, ora 10:18

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, proces numit Brexit, a fost amânată până pe 31 octombrie 2019. La o înțelegere în acest sens au ajuns aseară liderii europenei și prim-ministra Angliei, Theresa May, transmite Agerpres.ro.

„Aceasta înseamnă şase luni în plus pentru ca Regatul Unit să găsească ca mai bună soluţie”, a afirmat Donald Tusk, președintele Consiliului European, în acest context.

Totuși, premierul britanic speră că acest lucru s-ar putea întâmpla mai devreme: „Dacă ajungem să găsim un acord acum, încă putem ieşi la 22 mai”, a declarat Theresa May.

Marea Britanie urma să părăsească Uniunea Europeană la finele lunii martie a acestui an. Din motiv că părțile nu au ajuns la un consens privind condițiile producerii Brexit-ului, englezii au cerut amânarea „divorțului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram