/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ce hotărâre a luat azi-dimineață Guvernul, de urgență, fără presă

missing
11 aprilie 2019, ora 11:17

Membrii Cabinetului de Miniștri s-au întrunit azi-dimineață, fără a anunța presa, într-o ședință, la care au aprobat completarea unei hotărâri de Guvern din anul 2001. Hotărârea se referă la modul de declarare a  mărfurilor de către agenţii economici din regiunea transnistreană. 

Hotărârea prevede că agenții economici din regiunea transnistreană, care sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice pot declara și vămui mărfuri, al punctele autorizate de Serviciul Vamal, fără perceperea drepturilor de import şi a plăţii pentru poluarea mediului, dar cu condiţia ca mărfurile să rămână pe teritoriul necontrolat de către organele constituţionale.

Astăzi, Executivul a completat această hotărâre cu încă un punct – nr. 5, care prevede că prevederile acestei hotărâri au efect asupra raporturilor juridice care au apărut, începând cu data de 27 septembrie 2001 și că plățile percepute în condițiile Hotărârii Guvernului nr. 1001/2001 cu privire la declararea mărfurilor de către agenţii economici din raioanele de est ale Republicii Moldova și încasate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri nu se restituie”.

Autorii proiectului de hotărâre de Guvern sunt reprezentanții Ministerului Finanțelor. I-am contactat pentru a le solicita să ne explice care este contextul aprobării acestei hotărâri, însă aceștia ne-au redirecționat către viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lisnic, care, la rândul ei, nu ne-a răspuns la telefon.

Ulterior, reprezentanții Guvernului au expediat un comunicat în care se spune că „actul  aprobat astăzi va contribui la unificarea procesului de implementare a politicilor vamale, care se vor aplica față de  toți agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova înregistrați la Agenția Servicii Publice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram