Președintele țării Igor Dodon, care a anunțat că se află într-o vizită oficială la Minsk, Belarus, se pare că va merge mâine, din nou, la Moscova. Această vizită în Federația Rusă, ca și cea de acum câteva zile, nu a fost anunțată din timp, însă, omologul său belarus, Alexandr Lukașenko, l-a rugat pe Igor Dodon să transmită salutări conducerii Rusiei. 

„Din câte înțeleg, mâine veți fi în Rusia și vă veți întâlni cu conducerea țării. Apropo, transmiteți-le salutări prietenilor noștri”, s-a adresat Lukașenko către Dodon, potrivit comunicatului emis de reprezentanții Președinției din Belarus, după întrevederea dintre cei doi președinți.

Informația nu a fost confirmată oficial în Republica Moldova. Reprezentanții serviciului de presă al Președinției Republicii Moldova nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi informații la acest subiect, iar consilierul președintelui Maxim Lebedinschi ne-a spus că nu poate să comenteze acest subiect.

Igor Dodon a fost într-o deplasare la Moscova acum aproximativ o săptămână. Nici atunci nu a anunțat oficial vizita sa în Rusia. Ulterior, acesta a publicat fotografii de la întâlnirea pe care a avut-o cu Patriarhul Kiril, la Moscova.