/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/INFOGRAFIC/ PSRM și ACUM - ce îi unește și ce îi desparte

missing
11 aprilie 2019, ora 18:52

Deputații din Blocul ACUM și cei din Partidul Socialiștilor (PSRM) se chinuie de o lună de zile să se întâlnească și să discute asupra unei eventuale colaborări în Parlament. Cei din PSRM vor să creeze o majoritate parlamentară cu ACUM, iar cei de la ACUM vor doar voturile socialiștilor pentru inițiativele legislative de „dezoligarhizare” a țării. Întâlnirea planificată o lună de zile a avut loc astăzi, însă, aceasta nu a adus rezultate, deputații reprezentanți ai celor trei fracțiuni nu au ajuns la un numitor comun. 

Pentru a înțelege mai bine ce-i unește și ce-i desparte pe deputații din PSRM și ACUM, am tras cu ochiul peste programele electorale ale celor două formațiuni, publicate pe site-urile acestora. Am găsit și puncte comune, dar și viziuni total diferite asupra viitorului Republicii Moldova.

Mâine va avea loc ședința Consiliului Republican al PSRM la care socialiștii urmează să decidă cum vor proceda ulterior. Reprezentanții PSRM spun că, dacă nu vor ajunge la o înțelegere cu cei de la ACUM, opțiunea lor sunt alegerile anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram