/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

/VIDEO/ Dosarul lui Lucinschi: Curtea de Apel s-a opus recuzării a doi judecători care, anterior, au refuzat să permită realizarea unei expertize financiare

missing
11 aprilie 2019, ora 16:55

Din păcate judecătorii se tem de procurori și de aceea satisfac în totalitate doleanțele procurorilor. Din păcate sunt totalmente lipsit de dreptul meu și de posibilitatea de probat contrariul. Nu cum altfel trebuie să spun, să ies acum să strig în gura mare că nu-i adevăr ceea ce-mi incriminează?”, Chiril Lucinschi, fost deputat.

Avocații fostului deputat consideră că decizia este ilegală.

Ehhhh…O considerăm ilegală. – Consider că ar fi nu chiar corect să presupunem care sunt acele temeiuri în baza cărora colegiul penal a hotărât de a nu înlătura judecătorii care în timpul examinării cauzei 01:09-01:12 Au încălcat în flagrant legea”, Gheorghe Ulianovschi, avocat.

Practic ni s-a tăiat, este obstrucționat dreptul la apărare. Ni s-a tăiat o șansă foarte bună de a demonstra contrariul”, Corina Stratan, avocată.

Procurorul care instrumentează acest dosar a părăsit ședința până la pronunțarea deciziei. Anterior însă, aceasta a spus că prin toate solicitările înaintate, avocații lui Chiril Lucinschi urmăresc să tergiverseze procesul de examinare a dosarului. Anterior, apărătorii săi au cerut, de două ori, permisiunea de a realiza o expertiză financiar-bancară. În viziunea lor, concluziile ei ar demonstra nevinovăția fostului deputat. De fiecare dată, cererile au fost respinse. La ultima ședință, unul din cei trei judecători a avut o opinie separată, care, deocamdată, nu a fost făcută publică. Așa că, avocații au încercat să-i înlăture, fără succes, din proces. Chiril Lucinschi este cercetat pentru spălare de bani și fals în declarația de avere. Fostul deputat a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și jumătate de închisoare. Acesta se declară nevinovat și spune că dosarul este fabricat și reprezintă o răzbunare pentur activitatea sa politică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram