Deși poziția Partidului Socialiștilor după ședința Consiliului Republican al formațiunii a rămas aceeași, se pare că aceasta i-a luat totuși prin surprindere atât pe cei din Blocul ACUM, cât și pe cei din Partidul Democrat.

Contactat de TV8.md, deputatul Blocului ACUM Mihai Popșoi a spus că nu poate comenta deocamdată decizia socialiștilor și că vor veni ulterior cu o reacție.

La rândul său, deputatul democrat Vladimir Cebotari a spus că nici el nu poate comenta deocamdată. Reprezentantul PDM spune că urmează să discute cu colegii din partid, iar reacția o vor transmite prin intermediul serviciului de presă. Cebotari a mai spus că PD este un partide serios și de aceea deputații democrați nu fac declarații dispersate. La rândul său, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM, nu a răspuns la telefon.

Liderul informal al socialiștilor Igor Dodon, tot el președintele țării, a spus azi, după ședința Consiliului Republican al PSRM, că fracțiunea socialiștilor fie va ajunge la o înțelegere cu ACUM, fie va opta pentru alegeri anticipate.