/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

A fost lansat primul desen animat în format de realitate virtuală. „Aripi” este povestea unui astronaut moldovean

missing
13 aprilie 2019, ora 12:54

La Chișinău a fost lansat primul desen animat din Republica Moldova în format de realitate virtuală. „Aripi” este povestea unui astronaut moldovean care, în copilărie, a visat să zboare. Eroul a crescut, visele din copilărie au fost uitate, și acum, deja matur, supraveghează o stație spațială. 

Dmitri Voloșin, regizorul filmului și fondatorul studioului de animație Simpals Studio, spune că „Aripi” este dedicat prietenului său dispărut, Iurie Borodai, căruia îi plăcea foarte mult să zboare, de aceea, desenul animat conține multe momente personale pentru regizor.

Lucrările la proiectul „Aripi” au durat aproape patru ani. Acesta a devenit unic nu numai pentru Republica Moldova, ci și pentru țările din Europa de Est. Creatorii desenului animat spun că au început să lucreze la realizarea filmului fără vreo experiență în spate sau specialiști în domeniul realității virtuale.

Caracteristica principală a desenelor animate VR este că tehnologiile de realitate virtuală permit crearea unei animații cu efect de prezență deplină.

Creatorii proiectului „Aripi” afirmă că primul desen animat VR din Republica Moldova a participat la diferite festivaluri de animație și de film din lume. Potrivit echipei, în doar două săptămâni, desenul animat a cucerit publicul și a fost inclus în programul oficial „New Media Film Festival”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram