Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că președintele Igor Dodon a recunoscut, în carul întâlnirii cu reprezentanții blocului ACUM, că votul mixt, votat în comun de Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, a fost o eroare.

„Am luat act de acest lucru și i-am reproșat întrucâtva președintelui Dodon că această eroare ne costă foarte scump. Și nu atât politic, partinic, nu atât pe mine sau pe cei pe care îi reprezint eu – Platforma DA, blocul ACUM – nu, am spus că aceste erori costă enorm țara și oamenii ei. Iar cum spunea Eminescu, greșelile politicienilor sunt (prezentatorul – „crime”) exact”, a declarat Andrei Năstase în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Liderul PPDA a spus că l-a întrebat pe șeful statului dacă PSRM ar putea vota alături de blocul ACUM anularea sistemului mixt de vot și dacă Igor Dodon ar promulga această lege „și răspunsul președintelui a fost „Da”.

Totodată, Andrei Năstase spune că în ultima perioadă din discursurile liderilor PSRM și a lui Igor Dodon lipsește această chestiune legată de votul mixt.