Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că Partidul Democrat (PD) a făcut în campania electorală promisiuni pentru care nu există acoperire bugetară, iar pentru implementarea lor, Guvernul în exercițiu împrumută bani de la bănci comerciale din Republica Moldova, care, potrivit ei, ar fi tot sub controlul exponenților PD.

„Suntem în situația în care Republica Moldova nu a mai primit niciun ban din afară de doi ani de zile; în situația în care Partidul Democrat a făcut promisiuni la dreapta și la stânga care nu au acoperire bugetară și groapa este foarte mare. Ei se împrumută la niște dobânzi foarte înalte, aici în Republica Moldova, la bănci comerciale controlate tot de ei, pentru că după aia dobânzile pe care urmează să le plătească statul în următorii ani vor ajunge tot în buzunarele lor, prin intermediari”, a declarat Sandu aseară, la emisiunea În PROfunzime, de la PRO TV Chișinău.

Potrivit lui Sandu, reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI), care au fost recent în Republica Moldova, au sfătuit autoritățile să reducă din cheltuieli: „A fost Fondul Monetar aici, nu au făcut un comunicat public, dar din câte am înțeles, le-au spus că reducă cheltuielile pentru că veniturile și cheltuielile nu se pupă”, a mai declarat președinta PAS.

La rândul lor, reprezentații PD-ului au declarat anterior că autoritățile și-au permis să facă majorări de pensii, salarii și alte ajutoare sociale  din contul creșterilor încasărilor la Bugetul Public Național.