/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

COD GALBEN de înghețuri. Meteorologii anunță ger de până la -3 grade Celsius

missing
14 aprilie 2019, ora 12:34

Meterorologii au emis cod galben de înghețuri pentru întreaga țară. La noapte se așteaptă înghețuri de până la -3 grade Celsius. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că la noapte, începând cu ora 00.00 și până mâine la ora 12.00, se prevăd temperaturi cuprinse într -1 și -3 grade Celsius pe întreg teritoriul țării.

În context, meteorologii avertizează că este posibilă vătămarea butonilor florali, florilor şi rodului la culturile pomicole, mugurilor desfăcuţi şi inflorescenţelor la viţa de vie, plantelor răsărite şi răsadului de legume.

Agricultorilor li se recomandă să utilizeze metoda fumigaţiei, care diminuează scăderea temperaturii în stratul de aer de la suprafaţa solului în orele matinale sau să încălzează aerul cu ajutorul unor instalaţii speciale emițătoare de radiații infraroșii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram