/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câte persoane au depus declarațiile anuale de avere și interese de la începutul anului, potrivit datelor ANI

missing
15 aprilie 2019, ora 16:48

În același timp, numărul celor ce nu au depus declarația de avere și interese personale în termen se estimează la 1100 de persoane.

Potrivit ANI, a crescut și numărul persoanelor responsabile de registrul electronic din cadrul entităților publice – de la 1798 la 1983. Acestea au obligația de a introduce fiecare subiect al declarării în sistem, iar ca urmare, la ora actuală în sistemul „e-Integritate” sunt înregistrați 54.215 subiecți ai declarării ( activi sau suspendați).

Precizăm că acest sistem informațional a fost lansat la începutul anului 2018, iar sarcinile sale nu se limitează doar la completarea, depunerea şi semnarea în formă electronică a declarațiilor de avere şi interese personale de către subiecții declarării.

Acesta mai încorporează: Registrul electronic al subiecților declarării averii şi intereselor personale; Registrul Aleatoriu de distribuire a sesizărilor; Registrul persoanelor responsabile din entitățile publice; Registrul persoanelor cu interdicția de a ocupa funcții publice, precum și portalul public de căutare a declarațiilor de avere și interese personale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram