/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/Patru elevi, din două licee internat, au câștigat premii la un Concurs Internațional de Muzică desfășurat la Londra

missing
15 aprilie 2019, ora 10:59

Patru elevi, din două licee internat din Republica Moldova, au câștigat premii la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ,,Whitgift”, care s-a desfășurat în perioada 8-11 aprilie, la Londra. Trei elevi au obținut Premiul întâi, iar unul s-a clasat pe locul trei.

Premiul întâi au obținut:
1.Roman Miteoglo (clarinet), clasa profesorului Simion Duja;
2.Dumitru Isac (trombon), clasa profesorului Mihai Galbură;
3.Ștefan-Gabriel Luță (vioară), clasa profesorului G. Buinovschi.

Premiul trei a fost dobândit de către Dominic-Lucian Druțac (vioară), clasa profesorului Vadim Buinovschi.

Elevii își fac studiile la Liceul-internat Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu” și Liceul-internat Republican de Muzică ,,Serghei Rahmaninov”.

Foto: mecc.gov.md

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ,,Whitgift” este organizat de Şcoala Whitgift din Londra, una dintre cele mai performante școli academice, sportive și artistice din Regatul Unit, fondată în 1596. În cadrul competiției pot participa în exclusivitate doar băieți, la trei categorii de vârstă: 12-13 ani, 14-15 ani și 16-17 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram